Hieronder vindt u alle activiteiten die KansPlus Asten-Someren-Deurne organiseert

Home -> Activiteiten -> Toneelgroep “De Ketelbinkies”

Toneelgroep “De Ketelbinkies”

De Ketelbinkies.

Wie zijn “De Ketelbinkies”ook alweer? De ledengroep KansPlus Asten-Someren-Deurne organiseert jaarlijks vele activiteiten voor de leden en hun kinderen. Een van deze activiteiten is toneelspelen.

De groep is in 1982 opgericht door wijlen Mart Spee. Samen kozen zij de naam “de Ketelbinkies”als om naar buiten een gezicht te hebben en bekendheid te verwerven.

De doelstelling was en is nog om mensen met een beperking via toneel in contact te brengen met de medemens. Tegelijkertijd willen de spelers aantonen dat ook zij nog mogelijkheden tot ontwikkeling hebben. Ja, misschien zijn er zelfs nog verborgen talenten. Dat die mogelijkheden er zijn en ontwikkeling mogelijk is, weliswaar in aangepaste vorm, is door vorige uitvoeringen wel gebleken.

Door de jaren heen zijn er 7 avondvullende stukken op de planken gebracht in diverse zalen van Asten en Someren en zelfs in Lieshout. Gedurende de repetities hangt er een zeer fijne sfeer in de groep. Op tijd een kop koffie drinken en lekker bijkletsen hoort er natuurlijk ook bij.

De regisseur heeft veel hulp van mensen die zich belangeloos inzetten voor het souffleren, het maken van het decor, mensen achter het decor om alles goed en op tijd aan te sturen, de kleding, het licht en geluid, grime en kapsels.

Dat we in September 2018 met een aanvulling van twee nieuwe  dubaten zijn gestart met het nieuwe toneelstuk:  DE BOEVENBOOT.

En dit i.v.m. met het jubileumjaar van Kanplus ASD graag in 2020 ten uitvoer willen brengen.

Nadere uitvoer datums worden t.z.t. ook op deze pagina bekend gemaakt.

 

 


Wanneer

de toneelgroep oefent altijd op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in “den Dissel”.

Locatie

Soos “den Dissel”
Beatrixlaan 21
5721 LZ Asten
Tel. 0493-694596

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Doelgroep

Lichamelijke handicap
Verstandelijke handicap

Contactpersoon

Betsie van Mierlo, tel. 0493-694456

Rolstoel-
toegankelijheid

Ja